Най-добрите храни за растеж на здрава коса

Най-добрите храни за растеж на здрава коса
Най-добрите храни за растеж на здрава коса

Диетата и начинът на хранене служат като ключови градивни елементи на вашето тяло и вашата коса. Храните, които консумирате всеки ден са от изключително важно значение за подхранването, което вашият скалп получава,
което от своя страна влияе също и на растежа и гъвкавостта на вашата коса и тяло.

 

Бихте желали диета, която е богата на хранителни вещества (пълна с витамини и минерали!), полезни мазнини и много антиоксиданти.


С всяка хапка имате възможността да подхраните тялото си, или да го изтощите, така че ние ще ви помогнем с вашият желан резултат!

Ето някои от НАЙ-ДОБРИТЕ храни за здравословен растеж на косата:

brazil nut - opt

Бразилски орех: много богат на селен (68-91 микрограма само в една ядка), това е минерал има положително въздействие за вашата щитовидна жлеза.

 

Тъй като една бавна щитовидна жлеза може да причини изтъняване на косата и крехкост (чупливост) е много важно да усигурим нужното и подхранване. Но все пак не прекалявайте, от един до три бразилски ореха на ден са достатъчни!

спанак

Спанак: Пълен с витамин Б, желязо, магнезии, витамини А, Це и Е, това прави спанакът не само подходящ за база на всяка салата, но и истински спътник в растежа на косата.

 

 

Тъй като има особено високо съдържание на желязо и по-специално на витамин Це, тази храна ще подпомогне засиленото кръвообръщение в цялото тяло и към скалпа – където е необходимо за здравето на фоликулите
(клетките на вашата коса).

 

Ако нямате достатъчно усвояемо желязо и витамин Це в организма можете да получите анемия и/или косопад. Витамин Це ще спомогне да предотвратите лесното късане на косата.

тиква

Тиква: Тя е пълна с бета-каротен (предшественик на витамин А), както и витамини Це и Е. Те са ценни антиоксиданти, които спомагат за борбата на организма със свободните радикали и предпазва фоликулите на вашата коса от нежелано клетъчно увреждане.

 

Тиквата дори съдържа биохимичната съставка наречена кукурбитацин, която е уникална аминокиселина за която е доказано, че насърчава растежа на клетките на вашата коса.

 

И не забравяйте да хапвате и нейните семки. Те съдържат делта-7-стерин и бета-ситостерол, които помагат да предотвратите превръщането на тестостерон в DHT – вредно производно, което може да причини загуба на коса.

berry mix - opt

Горски плодове: Боровинки, къпини, ягоди, малини – тези цветни удоволствия опаковат сериозен удар на  антиоксиданти. Високи на витамин Це, малките плодчета подхранват фоликулите на вашата коса и спомагат кръвообръщението към вашия скалп. Витамин Це също е от огромно значение за структурата на косата ви, тъй като участва в изграждането и поддържането на колаген.

семена чиа

Чия: С високо съдържание на омега-3 и 9 незаменими аминокиселини (включително ел-лизин (Л-лизин), семената чия съдържат няколко основни градивни елементи на здравата коса.

 

Те също са богати на фосфор, за който е известно, че насърчава растежа на косата!

tomatos - opt

Домат: Не само отлични за сос за паста, тези пъстро-червени дарове от природата са богати на витамини А, Б, Це и Е, които стимулират растежа на нова коса, както и предпазват поради високите си антиоксидантни свойства.

Доматите съдържат и мощния антиоксидант ликопен и научни проучвания наблюдават 90% спад на предполагаемия косопад при консумация (Glynis, 2012).

red grapes - opt

Червено грозде: Кожата на червеното грозде съдържа ресвератрол, фитоалексинов антиоксидант, който има силно противовъзпалително въздействие върху организма и се бори с уврежданията от свободните радикали,
които иначе могат да причинят косопад.

 

Намира се и в червеното вино … просто казваме!

Опитайте нашите вкусни мечета Hair Vitamins, доказана грижа за коса. Гарантирано ще останете доволни!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Scroll to Top