Колко време отнема на витамините и минералите да подействат?

Колко време отнема на витамините и минералите да подействат?
Колко време отнема на витамините и минералите да подействат?

Вие приемате хранителна добавка, за да повишите здравето си или да постигнете определен резултат и искате да изпитате ефекта на добавката възможно най-скоро.

Светът на хранителните вещества и елементи е много по-сложен от това, което предполагате и това затруднява предвиждането в какъв времеви диапазон ще дойде положителният ефект.

Затова искаме да ви запознаем с няколко бързи факта от света на витамините и минералите:

 • Хранителните вещества могат да имат по-бърз или по-бавен ефек, в зависимост от нивото на дефицит
 • Не всички видове витамини и минерали се абсорбират с еднаква скорост
 • Водоразтворимите хранителни вещества работят по-бързо от мастноразтворимите хранителни вещества
 • Витамините, минералите и други хранителни вещества работят заедно в тялото ви
 • Някои хранителни вещества са много по-ефективни, когато са съчетани с други

Различните добавки се абсорбират (усвояват) по различен начин

Няма нищо просто или предвидимо за това как човешкото тяло работи отвътре и какво усвоява хранителните вещества. Минерали като бор, например, служат главно за засилване на ефектите на други хранителни вещества. Докато други като желязо и витамин В12 ще ви предпазят от анемия.

Човешкото тяло е сложно "чудо"

Храненето на хората е всичко друго, но не и механично. Отделните хранителни вещества работят помежду си в синергия, за краен ефект и тласък към поддържане на здраво тяло и дух. Самото приемане на конкретно хранително вещество няма да ви помогне много, а някои хранителни вещества работят добре, само ако са съчетани с други вещества. Куркумата е с 2000% по-бионалична, когато е съчетана например с пиперин и тялото ви има проблеми с усвояването на калций без витамин D

Срокове за постигане на ефект

Хранителните добавки постигат различни ефекти при различните хора. Всичко е строго индивидуално. Ако страдате от сериозен дефицит на определен основен витамин или минерал, може да отнеме седмици или месеци, за да се излекува дефицита напълно. Например, производителите на хранителни добавки използват различни форми на витамини и минерали, които не винаги биват възможно с най-висока усвояемост. В мултивитамините се използват много различни форми на калций, но само няколко от формите на калий имат висока абсорбация. Това важи и за магнезия и за много други микроелементи.  Също има златно правило, което трябва да запомните занапред:

Водоразтворимите хранителни вещества се абсорбират много по-бързо от мастноразтворимите хранителни вещества.

Някои от хранителните вещества, които консумирате, се свързват с вода и бързо се абсорбират в тъканите. Други хранителни вещества обаче се свързват с мазнините, което отнема много повече време за усвояване.

Две седмици по-късно

Две седмици след ежедневния Ви режим на хранителна добавка, някои от ефектите ще почнат да се проявяват. Може да забележите малки промени и скоро вашият избор на хранителна добавка наистина започва да се отплаща, но наистина дълбоките ефекти тепърва предстоят.

1 месец по-късно

Един месец по-късно след стартирането на приема на хранителна добавка, ще е изминал един голям цикъл на биологичния часовник и тялото ще заработи в правилна посока заради хранителните вещества, с които го храните.

 • Хранителните вещества ще започнат да си взаимодействат и да работят заедно
 • Ще се повиши благосъстоянието на тялото
 • Повечето дефицитите ще бъдат задоволени

3 месеца по-късно

След три месеца ежедневно прием, тялото ви ще се намира в състояние на изобилие на важни хранителни вещества и елементи. Хранителните вещества са напълно достъпни за нормално функциониране на организма. Това ще намалили риска от много заболявания.
 • Мастноразтворимите витамини и минерали напълно са се абсорбирали в тъканите

1 година по-късно

След прием на 12 месеца основните витамини и минерали, общият ви риск от заболяване драстично намалява. Ще се радвате на повече енергия и по-добро психологическо благосъстояние.
 • Вашето тяло е влязло в хармоничен хранителен график благодарение на приема на витамини и минерали
 • Докато продължавате да давате на тялото си необходимото, подобреното ви здраве ще пребъде

Какво казват клиентите за нас

1-5 of 400 reviews
 1. A

  Имат изключителен ефект

 2. З

  много съм доволна

 3. НФ

  *****

 4. ЛД

  За 2ри път започвам да ги пия, още в първите дни на приема се усети разлика. Кичурите с коса, които падаха по време на нанасяне на маска и сушене, рязко намалиха обема си. Забелязвам и израстване на така наречената “бебешка коса”.
  Усещането да съживиш косата си е невероятно!Благодаря на целият екип и създателите на тези витамини,вие вдъхвате самочувствие и увереност, защото както знаем “Силата на една жена се крие в нейната коса” ❤️

 5. ЗА

  Приемам от няколко месеца Hair Vitamins и съм изключително доволна!

Опитайте нашите вкусни формули за здраве и красота.
Гарантирано ще останете доволни!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Scroll to Top